Guldsmedshyttan

Kombinera ditt besök hos oss med andra aktiviteter i Bergslagen!

I spåren av bergsbruk formas idag nya berättelser om Bergslagen. Kulturmiljöerna fylls av nya verksamheter och möjligheter. Det är en spännande kontrast som inte minst skapar en extra dimension till upplevelsen. Välkommen att besöka vad som en gång byggde Sverige.

I Guldsmedshyttan finns det fullt av gårdsbutiker med närodlade grönsaker och lokalproducerade delikatesser. Ta dig tid och njut av smakerna och dofterna.

Guldsmedshyttan är omringad av naturupplevelser. För dig som gillar att vandra är Kindlahöjden ett utmärkt utflyktsmål. Området kring Kindla är över 900 hektar vildmark. I området finns sammanlagt 15 km strövstigar. Stigarna gör det möjligt att gå en runda på 7-10 km. En del av dem är mycket kuperade men ger också utsikter utöver det vanliga. I reservatet finns rastplatser, utsiktstorn, vindskydd och en eldpallkoja för övernattning. Högsta punkten är 426 meter över havet och från den går det att se i alla fyra väderstreck, vyer som är svåra att sätta ord på.
Även etapp 4 på Bergslagsleden går i närheten Kindla och Stripa gruvmiljöområdet.

Intill elljusspåret i Guldsmedshyttan vid Råssvallen finns ett utegym med 13 stationer där du kan träna hela kroppen.

Några kilometer söderut, i centrala Lindesberg, hittar ni Badhuset Energikällanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.öppnas i nytt fönster Energikällan erbjuder både äventyrsbad med rutschkana och en lugn relaxavdelning med olika typer av bastumöjligheter. Under samma tak finns även ett välutrustat Actic gym med många olika träningsmöjligheter. Med gångavstånd från badet ligger Lindesberg Arenalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. I arenan är det alltid liv och rörelse i form av evenemang, idrott och konferenser.

Evenemang

Lindesbergs kommun sträcker sig från Kloten i norr till Fellingsbro i söder. Ett vidsträckt område med många centralorter. På de flesta orter finns åtminstone en förening eller eldsjäl som ofta ordnar saker. Hos Upplev Lindesberglänk till annan webbplats hittar du säkerligen ett evenemang som passar dig!